tiistai 2. elokuuta 2016

Velmin oudot "tavat"

Koska mulla on tosi vähän erikoispostauksia ja koska viime postauksen kommenteissa pari kysyi niitä, päätin tämän toteuttaa. Mietin vähän aikaa aihetta, ensimmäisenä mieleen juolahti Velmin oudot tavat, joka alkoi tuntua ihan hyvältä idealta, eli tälläinen idea tulee sitten toteutettua! Näistä kaikki ei varmaankaan ole niin outoja eikä erityisesti mitään tapojakaan, sekä varmasti monet hevoset tekee näitä juttuja. Jollekkin saattaa näistä ehkä tulla sellanen olo että Velmi puree ja on ilkeä, mutta siis ei, Velmi tekee näitä tosi harvoin ja ihan pelleilläkseen.PIPON REPIMINEN PÄÄSTÄ:

Eli en tiedä tekeekö Velmi tätä enää, mutta 2014-2015 vuoden vaihteessa tämä pipon repiminen oli Velmillä kova juttu, sillä Velmi ontu sillon jalkaa, jonka takia taluteltiin sitä noin kuukauden ajan. Velmillä alkoi siinä taluttelun aikana syntyä sellainen tapa, että taluttajalta otetaan pipo pois päästä ja heitetään ojaan. Koska pelkkä käveleminen oli tylsää ja Velmillä oli tilaisuus pelleillä, kun taluttaja käveli siinä edellä, Velmi ihan kirjaimellisesti nappasi pipon pois päästä ja sitten sitä sai etsiä ojan pohjalta tai repiä ponin suusta.

KAIKEN SYÖMINEN:

Velmi on sellainen, että kun mitä vaan sille antaa tai ei anna kädellä nenän eteen, se pistelee sen poskeensa alta aikayksikön. Velmi syö kaiken myös mistä ei tykkää, mutta huomattuaan pahan maun, seuraavan kerran ei sitä kyllä suuhunsa laita. Velmi on meinannut myös ottaa suuhunsa kännykän jota ei kyllä ollut tarkoitus syödä, sillä sitä ei edes tarjottu.

LÄHTÖPORKKANA:

Mun äiti tykkää ottaa Velmille kotoa/tallista porkkanan tai leivän, jonka se sitten antaa sille ratsastuksen jälkeen. Usein se unohtuu antaa ratsastuksen jälkeen ja se huomataan vasta lähtiessä, eli se herkku annetaan automaattisesti kun Velmi seisoo jo tarhassa/laitumella. Velmille tästä on tullut tapa ja se odottaa portilla korvat hörössä herkkua aina niin kauan kunnes lähdetään, sillä se haluaa sen pienen namipalan, jonka se saa ennen kun ajetaan pihasta pois.

TOISTEN LOIMIEN, RIIMUJEN JA SUITSIEN REPIMINEN:

Aika monet hevoset varmaan tekee tätä (ainakin meidän tallilla), eli repiä muiden hevosten kamoja niiden päältä. Velmi on kova repimään esim. Toivon loimia, joka on toisinaan erityisen turhauttavaa sillä Annika saa olla joka viikko ostamassa uusia loimia Toivolle, kun edellinen on hajalla.
Myös riimujen ja suitsien repiminen on Velmin mieleen. Usein kuljetuskopassa on hyvä tilaisuus ottaa kaverin riimusta kiinni ja pitää vähän hauskaa. Myös jos hevosilla on suitset/riimu päässä ja pysähdytään hetkeksikin vierekkäin tai vastapäätä voi olla varma että Velmillä on pian hampaat kiinni toisen omaisuudessa.

Kuva otettu Annikan instagramista (c) Annika
OHJIEN TAI RIIMUNNARUN PITÄMINEN SUUSSA:

Taluttaessa Velmi tykkää taluttaa itseään ottamalla omat ohjansa tai riimunnarunsa suuhun ja pitämällä siitä kiinni niin ettei varmasti tipahda. Usein ainakin ohjat on pinteessä Velmin hampaisiin joutuessaan, sillä pois niitä ei saa ainakaan vetämällä. Velmi irrottaa usein pelkästään vain painamalla sitä suupielestä kuten kuolaimia opetetaan laittamaan.

SISÄSIISTEYS:

 Velmi kai oppi joskus pienempänä siihen, että kun se tuodaan talliin, se käy karsinassa pissalla. Se ei juurikaan käy pissalla tarhassa/laitumella muuten kun kovassa hädässä ja maastossa tekee tarpeensa vain syvällä metsän uumenissa. Velmi ei halua pissata tielle vaan joskus maastoreissuillakin se haluaa kääntyä yhtäkkiä metsään ja käydä tarpeillaan.

HUIIJAAMINEN:

Kun ollaan ratsastamassa kuolaimilla, Velmi yleensä loppukäynnissä haluaa pysähtyä ja hankata huuliaan jalkaansa, niin kuin varmaan monet tekee. Velmi on tajunnut että se voi myös huijata ratsastajaa, eli laittaa normaalisti jalan eteen, laskee pään alas "hankatakseen", mutta laittaakin päänsä viereiseen ruohikkoon ja alkaa syödä.

TAVAROIDEN KANTAMINEN:

Tää ei oo erityisesti mikään outo tapa mutta hauska kuitenkin. Velmi on siis aina välillä ottanut mun kädestä esim. raipan suuhunsa eikä irrota siitä vaikka kunnolla yrittäisi kiskoa, eli se kantaa sitä tavaraa sitten niin kauan kunnes kyllästyy. Velmi on myös kantanut kotitallille maastoreissulla mun kädessä olleen oksan, haha! On tästäkin taidosta välillä hyötyä, kunhan Velmi oppisi vielä ettei niitä tiputella kesken matkan.

-Pilvi

6 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Oli hauskaa lukea näitä, kun normaaleissa kuulumispostauksissa ei tule esille hauskoja tapoja mitä Velmillä on :D

  VastaaPoista
 2. On kyllä hauskoja tavaroita, Velmi on kyllä oikein sympaattinen kaveri :3

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus, mutta mmuuttaisin aiheen ehkä huonoiksi tavoiksi koska nuo menevät ehkä vähän huonon käyttäytymisn puolelle. Ihana blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kuulostaa huonoilta tavoilta enemmän kuin näyttää, haha! Mä itse ainakin otan nuo huumorilla, koska miksei poni saisi pelleillä välillä kun nuo ei ainakaan mitään päivittäisiä juttuja ole :)
   Kiitos paljon ❤

   Poista