lauantai 19. syyskuuta 2015

Pomppuja

Eli tänään meillä oli suunnitelmissa jonkinlainen hyppääminen kun viime hyppäämis kerrasta on niin pitkä aika.
  Haettiiin Velmi sisälle talliin ja aloitettiin siinä sitten ihan normaalisti harjaamaan, kun huomattiin ponin niskassa kunnon hankauma. Velmiltä oli siis lähtenyt harjaa ja näkyvillä oli vaan paljas iho. No, heitettiin sitten betadineä ja tervalaastaria niskaan ja varustettiin poni.
Hankauma oli kuitenkin ihan hyvällä paikalla ettei suitsien remmit mennyt siihen ruven päälle hankaamaan lisää. Laitettiin Vepalle vielä pompula tohon harjaan, jotta muut jouhet ei mene haavaan.
 
 
Mietiskelyn jälkeen lähdettiin kuitenkin kentälle.
Siskoni pystytti kentälle vain yhden esteen, joka oli taas kerran normaali pysty, muutama puomi laitettiin myös kentälle. Ei jaksettu oikein panostaa esteisiin, joten hypättiin sitten vaan sitä yhtä estettä.
  Velmi oli verkassa entistä laiskempi mutta muutaman hypyn jälkeen Velmi alkoi oikein innostua.
Verkkasin taas ihan perus verkalla eli voltteja sinne tänne ja paljon suunnan muutoksia. Yritin asetella ja taivutella Velmiä hyvin jotta hypyt olisivat rentoja. kentälle laitetuissa puomeissa yritin aina pidentää ja lyhentää ponin askelia.
Lyhyesti sanottuna siis ratsastin vaan kaikki askellajit normaalisti läpi.
 
Hyppelin pystyä muutaman kerran molemmista suunnista ja Velmi hyppäsi tosi hyvin ja reippaasti alku kiemurteluja lukuun ottamatta, eli siis poni kieltäytyi alussa taas, mutta oli täysin ratsastajan vika. Meillä ei ollut yhtään vauhtia eikä linja ollut kovin hyvä. Mulla jäi muutenkin lähes joka hypyssä ohjat liian pitkiksi. Loppua kohden Velmi hyppäsi kuitenkin kaikista tosi hyvin yli.
Esteet oli korkeimmillaan 65cm.
Tässä vielä muutama verkka-sekä pomppukuva!


 
Mun asento on tässä tosi outo, kun Velmi hyppäs tän melkein paikaltaan!


 
-Pilvi

3 kommenttia: