keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Maiseman vaihtoa!


Kuten viime postauksessakin vähän vinkkasin, Velmi muutti siis kesälaitumelle parinkymmenen kilometrin päähän meidän kotoa, eli ei kovin kauas, onneksi! Mukaan ponin kanssa laitumelle tuli pari uutta ponia ja yksi vanha tuttu suokkimamma. Neljäs poni tuli vasta seuraavana päivänä, joten ponit sai ekan päivän olla kolmisteen.
Velmi tietenkin heti liimautui tuttuun heppaan kiinni, mutta jo parin tunnin päästä ponit oli yhdessä kasassa syömässä. Yhtään ei potkittu, eikä paljoa luimisteltu toisille, hepat tottui tosi hyvin toisiinsa, huh!


Velmi lähti laitumelle siis oikeastaan siksi, että meidän perheelle jää aikaa matkustella sun muuta tekemistä kesällä, ilman että tarvii koko ajan pyydellä muita hoitamaan Velmiä ja tekemään tallitöitä. Velmi voi ihan olla vaikka parikin päivää liikkuttamatta, sillä ponit liikkuu laitumellakin tosi paljon! Tekee Velmillekkin tosi hyvää välillä vaihtaa maisemaa ja saada uusia tuttavuuksia.

Velmi on siis laitumella noin yks ja puoli/kaksi kuukautta, ei olla ihan varmoja vielä, mutta johonkin heinäkuun loppu puolelle. Me päästään sitten vielä talliporukan kanssa heinä-elokuulla uimaan heppojen kanssa sekä maastoilemaan ja vaikka mitä!
Olin ensimmäisen kerran eilen maastossa ja mentiin yhden toisen ponin ja Velmin kanssa sellanen yhdentoista kilometrin pituinen lenkki! Maisemat oli tosi kivat ja tuolla oli kyllä niin hiljaista ja rauhallista, tollaset hiljaiset maastoreissut on niin kivoja, kuuluu vaan kavioiden kopina ja lintujen laulu. Mulla oli hauskaa ja Velmikin näytti siltä että tykkäs!
Maastoilun lisäksi käydään myös kerran viikossa (?) läheisellä ratsastuskoululla Velmin kanssa valmennuksissa, eli koulutreenailut ei jää tämän takia!
Äiti napsi pari kuvaa kun tultiin maastolenkiltä:
 (+kaikki kuvat joko äitin tai siskoni ottamia)-Pilvi

11 kommenttia:

 1. Ihanan kesäsiä kuvia kyllä, kateeks käy:D

  VastaaPoista
 2. Moi! Sain tehtyä sinne bannerijuttuun sulle bannerin, ja se löytyy : raskaudesta.blogspot.fi, sivustolta "Banneri". Jos se on ihan OK, niin tallenna se jonnekin, koska poistan sivun sitten :)

  Ihana Velmi♥

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ♥

  Onko toista näin huolellisesti toteutettua blogia? Blogisi sopii Top 3 parhaam blogin joukkoon, ai että! Ehdottomasti siirtyy lukulistalleni, oi hitsi, niin paljon oon oottanut pääseväni lukemaan tämäntyylistä blogia! Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon älyttömän kivasta kommentista! ❤

   Poista
 4. Ai ettekö jaksa hoitaa velmiä kesällä ?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nimenomaan sanoin että aijotaan matkustella paljon, jonka takia tarvisi aina pyytää ulkopuolisia liikuttelemaan Velmiä ja tekemään tallitöitä, kuten siivota karsina ja (jossain tapauksessa) laidun, kun taas tolla tallilla tallin omistaja tekee työt itse ja ruokkii hepat. Me käydään kyllä ratsastamassa Velmillä joka päivä, ellei olla matkoilla. Nyt tulevalla reissulla pyydetään yhtä toista ratsastamaan Velmiä, kun ideana oli ettei meidän tallitöitä tarvi muiden tehdä. Oli jotenkin tyhmä että tulit laittamaan tuon kommentin, koska homma on sama, kun oltaisiin täyshoitotallilla. Väitätkö että ihmiset joiden hevoset ovat täyshoitotallilla, eivät jaksa hoitaa hevosiaan?

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Oon tosi pahoillani, sillä mulla ei oo laitumella ollut ollenkaan kameraa mukana, vaikka mun on pitänyt ottaa ihan laitumella kuvailua varten. Lupaan kuitenkin että jossain tässä lähiaikoina otan kameran mukaan ja teen sitten sellaisen ponin kuulumispostauksen!

   Poista