sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Koulua laiskalla ponilla!


Tänään oltiin kentällä ja päätin tehdä puomeista taas samanlaisen "radan" kun keskiviikkona, koska silloin ratsastus sujui älyttömän hyvin, oikeastaan parhaiten pitkään aikaan. No tänään olikin fiilis ihan päinvastainen. Huomasin heti alkukäynneistä että Velmi ei ollut yhtään hyvä, poni oli tosi laiska eikä pyrkinyt itse eteenpäin juuri ollenkaan. Askeleet oli hitaita ja laiskoja.

Yritin käynnissä saada ponia vähän virkoomaan joten tein eri tempoista käyntiä, pysähdyksiä ja pari peruutusta. Poni tuntui heti paljon paremmalta, joten siirryin raviin.
   Ravissa Velmi oli taas laiska, nukkui vaan eikä keskittynyt ollenkaan. Tein ravissa taas siirtymisiä käyntiin, pysähdyksiä, voltteja, kahdeksikkoa ja kiemurauraa. Poni parani taas huomattavasti, muttei ollut vielä lähelläkään keskiviikon innostusta ja halua tehdä jotain.
   Laukka pyöri kuitenkin tosi kivasti ja sainkin tosi hyviä laukkapätkiä molempiin suuntiin. Laukkasin pääasiassa voltilla, mutta menin myös kiemurauralla. Kiemurauran laukan vaihdot sujui vähän huonosti, sillä Velmi ei ollut kovin keskittynyt. Saatiin kuitenkin pari aktiivista ja reipasta laukanvaihtoa aikaiseksi.
   Tein ravissa vielä muutaman kerran pysähdyksiä ja takaisin raviin siirtymisiä, jotka sujui puolestaan tosi hyvin. Sekä muutamat väistot, joihin Velmi keskittyi tosi hyvin, siihen oli hyvä lopettaa tämän päivän treeni. Loppuun vielä loppuravit volteilla ilman jalustimia, sekä loppukäynnit ympäri kenttää. Oon kuitenkin ylpee ponista sillä se jaksoi keskittyä lopussa tosi hyvin.
 
"Velmi se on vaan puomi":
 
 


-Pilvi

2 kommenttia: