keskiviikko 3. elokuuta 2016

Velmi takaisin kotiin


Tänään siis oli Velmillä "muuttopäivä" takaisin kotiin! Laitumelle lähdettiin kymmenen aikoihin, laitettiin kamat autoon, lastattiin poni koppiin ja lähdettiin kohti kotitallia. Ajettiin koppi suoraan kentän viereen niin päästiin siitä suoraan ratsastamaan. Kirppu oli mukana Velmin koppiseurana ja tuli sitten meidän kanssa kentälle. Annika oli Toivon kanssa juuri tullut kentälle eli saatiin sitten muutakin ratsastusseuraa Kirpun lisäksi.

Mun piti aluksi heittää satula selkään, mutta koska Velmi stressaa aina kopissa niin paljon että hikoo, niin kuinka ollakkaan se oli aika märkä. Hyppäsin siis vaan selkään ja onneksi hikikin laantui siinä ratsastaessa.
Kävelin suht pitkät alkukäynnit, otin ohjat tiukalle, kävelin ympyrällä hetken ja tein vielä yhdet väistöt molempiin suuntiin. Huomasin jo alkukäynneissä että Velmi on tosi tahmea vasempaan suuntaan, ja se olikin vasempaan tahmea ihan kaikissa askellajeissa.
Velmi tuntui painavan sisäohjaan aika paljon käynnissä, mutta ei niinkään ravissa.
Ravailin molempiin suuntiin pääosin pääty-ympyrällä, ja Velmi tuntui ihan hyvältä, sillä oli reipas askel ja se oli aika eteenpäin pyrkivä. Poni tuntui kuitenkin olevan vähän jumissa vasempaan suuntaan ja yritin aikalailla vaan saada niskaa rennoksi ja taivuttelin sitä.

En laukkaillut paljoa, mutta sen verran että olin itse ihan tyytyväinen. Laukka pyöri oikein hyvin eikä mun tarvinnut muistuttaa Velmiä siitä. Vasempaan suuntaan poni oli taas aika jäykkis. En meinannut millään saada niskaa rennoksi ja annoin välillä vähän ohjaakin enemmän, jotta se saisi venyttää päätään alemmas. Saatiin  vasempaan kuitenkin lopuksi ihan parikin ok kierrosta vaikkei se hyvältä näyttänytkään.
Oikeaan kierrokseen poni oli huomattavasti parempi. Kuvista sitä ei huomaa, mutta Velmi kulki vähän rennomminkin pyöreänä mitä yleensä ja yritin saada muotoakin vähän korkeammalle, vaikkei sitäkään kuvista nää.

Velmi oli oikeastaan ihan ok tänään, ei parhaimmillaan, mutta ei tuon "tauon" jälkeen voikaan olla.
Huomasin selästä oikein miten Velmi innostui, kun näki, että pääsee kentälle vihdoin vetämään kunnolla koulua!

Velmi näytti vasempaan kierrokseen pääosin tältä, loppua lukuun ottamatta. 
 
-Pilvi

4 kommenttia: