torstai 11. kesäkuuta 2015

Paras koulutreeni aikoihin :)

Joku saattaa huomata että banneri ja ulkoasu on taas vaihtunut, mikään ei vaan tunnu olevan tarpeeksi kelvollinen. Olen taas kuluttanut tunteja, niin sanotusti en mihinkään. Haluaisin kivan ja yksinkertaisen, yksikuvaisen bannerin joka sitten pysyisi. Kuvanmuokkaus ohjelmat, joita käytän on muutenkin ihan surkeita, eikä niillä saa läheskään samanlaisia kun Gimp:illä. 
"no miksen sitten lataa Gimpiä" : Oon ladannutkin, mutta Gimpin sivu on täynnä lataamis nappuloita yms. ja en tiedä mitä nappia painaa. Olen ladannut sen muutaman kerran mutta ei, lataamisen jälkeen on taas yksi ongelma; mistä tiedostoista sitä sitten alkaa etsiä kun mistään ei löydy. Ja niin, luovutin koko Gimpin kanssa.
Keskiviikkona (10.6) olin ponin kanssa kentällä, hikisen kouluratsastuksen parissa.
Kävelin molempiin suuntiin alkukäynnit ja aloitin ravaamaan, tein muutamia pysähdyksiä lyhyiden sivujen keskelle, jotta Velmi pysyisi kuulolla ja kuuntelisi ohjeitani. Poni pysähteli nopeasti aina ohjeen annettuani, ja aina takaisin raviin siirtymisen kävi nopeasti ja aktiivisesti ilman mitään ylimääräisiä käyntiaskelia. Velmi ravasi aluksi aika tahmeasti, joten aloin ratsastamaan pitkillä sivuilla aktiivista ravia ja lyhyillä sivuilla hidastettua ravia, eli lähes samaa vauhtia mentiin kun käynnissä. Tein ravissa samalla voltteja sinne tänne ympäri kenttää ja vaihtelin suuntaa.
Kun saimme tehtyä tosi hyviä ravipätkiä, nostin laukan, Velmi laukkaili alusta asti tosi reipasta laukkaa ja tahmeuskin alkoi pikkuhiljaa loppua. Laukkailin molempiin suuntiin, tein suunnanvaihdoksia laukassa ja laukka vaihtui muutamilla kerroilla nopeasti ja reippaasti.
Lopuksi vielä nostin muutaman kerran laukan pysähdyksestä, lyhyen sivun keskeltä ja laukkasin suoraan keskelle kenttää ja tein pysähdyksen. Sopivan laukkailun jälkeen, siirryin raviin ja väistettiin ponin kanssa pohjetta, joka ei suju mitenkään kovin hyvin. Yleensä joko ponin taka- tai etupää väistyy, eikä molemmat samaan aikaan, treeniä vaan niin ehkä saataisiin siitä vielä joskus kehuttavan näköistä..
Lähdettiin vielä toisen ratsastajan kanssa maastoon kahdestaan kävelemään.

Velmi oli tallissa hermostuneen oloinen ja arvelin vähän että tuleeko ratsastuksesta mitään, mutta tämä treeni olikin paras koulutreeni pitkään aikaan!

-Pilvi

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus :) Ja jos kaipailisit Banneria niin voisin yrittää väsätä sulle jos kiinnostais

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tottakai kiinnostaa, väsäile ihmeessä, annan sulle ns. "vapaat kädet" eli tee millainen vain :)

      Poista