tiistai 28. heinäkuuta 2015

Haaste hevosbloggaajille!

Kerron tässä ensin vähän kuulumisia ja sitten voidaan mennä haasteen pariin.
Ollaan ponin kanssa tehty kaikkea ei yhtään rankkaa, kuten tuuppailtu koulua ja menty jumppa kavaletteja. Velmillä on myös pidetty vapaapäivä ja parina päivänä vaan sisko on ollut ratsastamassa.

Perjantaina olin kentällä, harjoittelin laukanvaihtoja ja väänsin muutamat pohkeenväistöt vielä treenin päälle, muuten ihan kaikkea normaalia, kunnon verkka ja voltteja sinne sun tänne, taivuttelin ponia tosi paljon ja Velmi rentoutuikin kuolaimelle tosi hyvin, muuten poni oli mukavan reipas ja kiva ratsastaa. Kuvaajaa ei tältä päivältä ollut, joten ei myöskään tullut kokonaista postausta perjantaista.

Lauantaina sisko oli ponin kanssa maastossa ja sunnuntaina Vepalla oli vapaapäivä.

Maanantaina olin ilman satulaa kentällä ja äiti pystytti muutaman kavaletin kentälle. Tehtiin kavaleteilla rentoa jumppaa ja lopuksi hypättiin muutaman kerran kavaletit molemmista suunnista. Muuten sitten verkattiin pitkän kaavan mukaan volteilla, taivutuksilla ja pohkeenväistöllä. Velmi väisti tosi nätisti ja takapääkin on alkanut vähän toimimaan väistöissä. Niin kentällä sitten reilu puolitoista tuntia kului. En eilen yksin kertaisesti vaan jaksanut ottaa kameraa mukaan, joten ei kuvia siltäkään päivältä.

Ja nyt siihen haasteeseen. Mua ei siis ole haastettu tähän, mutta vaikuttaa kivalta haasteelta ja muutenkin haluan tehdä tämän, sillä lähdemme reissuun ja postauksia ei taida tulla taaskaan lähes viikkoon."lisää ylläoleva kuva postaukseesi, vastaa kysymyksiin ja haasta mukaan vähintään kolme blogia".

1. Hevonen vai poni?

- Velmi on juuri sillä rajalla, (147cm) mutta kutsun Velmiä aina poniksi ja luokitttelen sen luonteenkin enemmän poniin. Itse olen lyhyt (153cm) joten voin hyvin ratsastaa poneilla ja musta ponit on muutenkin se mun juttu. Eli vastaus on poni.

 

2. Kenttä vai maneesi?
 
- Tallilla, jossa Velmi asuu, ei ole ollenkaan maneesia, joten tää kysymys on hieman vaikea. Vastaan silti maneesi, koska siellä voi ratsastaa kaatosateella, lumimyrskyllä, kun sataa rakeita, pakkasella jajaja.. Kentällä on inhottavaa ratsastaa lumisateella, eikä siellä voi ratsastaa kun kenttä on ihan jäässä.

 

3. Koulu, esteet vai maasto?
 
- Jokainen on omalla tavallaan se paras "laji", Maastoilu on ihanaa porukalla, kunnon metsälenkeillä. Tosin koulukin on ajan myötä alkanut tuntumaan kivalle kun oon oppinut ratsastaman Velmillä.
Mutta vastaan esteet, koska niitä on aina yhtä ihana hypätä!

 
 
4. Raippa vai kannukset?
 
-Raippa. Mulle ei oo ikinä tullut tarvetta käyttää kannuksia, niillä voi jopa sohia turhaan hevosta kylkiin. En käytä raippaakaan muuta kun varalle, jos sattuukin olla ponilla laiska päivä eikä tahdo liikkua mihinkään.


 
 
5. Suojat vai pintelit?
 
- Suojat. Suojat on helpompi ja nopeampi laittaa, mutta se riippuu ihan hevosesta, laitetaanko sille suojat vai pintelit.

 
6. Lyhyt vai pitkä raippa?
 
- Lyhyttä on itseni mielestä helpompi käyttää, ja siksi myös joskus koulua mentäessä otan lyhyen raipan. Mutta esteillä usein lyhyt- ja koulussa pitkä raippa.

 
 
7. Tarhaus yksin vai laumassa?
 
-Se riippuu taas ihan itse hevosesta. Hevonen on laumaeläin ja siksi olisi suositeltavaa, että hevosen kanssa on muita hevosia. Velmi asuu tallin toisten hevosten kanssa samassa tarhassa, eikä viihdy oikein yksin.

 
8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?
 
- Yksityistalli. Yksityistallilla on usein rauhallisempaa.

 
9. Vuokrahevonen vai oma hevonen?
 
- Tää on tosi selvä, oma. Mulla ei ikinä oo ollut vuokrahevosta.


 
 
10. Lempihevonen?
 
- Oma ja paras poni, Velmi!
 
 
En tiedä teistä, mutta itseni mielestä näitä on kiva lukea ja tehdä!
 
Haastan tähän mukaan: Saran, Matildan ja Merin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti