lauantai 24. lokakuuta 2015

Perjantai ja lauantai!

Oltiin eilen kentällä, kamera mukana, mutta oli jo tosi pimeää joten ei tullut yhtään hyviä kuvia. Ilman kuvia en jaksa muutenkaan kirjoitella eilisestä mitenkään erikoisesti.
 Tallille on tullut uusi heppa ja näyttää sopeutuvan muutenkin tosi hyvin muiden ponien joukkoon. Ratsastin eilen pääosin vain toisessa päässä kenttää sillä uusi ratsukko keskittyi omiin juttuihinsa toisessa päässä kenttää. Se sama kettu josta kerroin edellisessä postauksessa, tuli taas katselemaan kentän viereen meidän menoa muttei tällä kertaa kuitenkaan tullut seurailemaan meitä, hahhah!

Tein käynnissä voltteja ja parit pysähdys harjoitukset ja sopivien käyntien jälkeen siirryin raviin ja otin ohjat tuntumalle. Tein joka kulmaan jonkin näköisen voltin ja vaihtelin suuntia. Hyvien ravi pätkien jälkeen aloitin laukassa työskentelyn. Tai ei sinänsä kunnon työskentelyn, sillä tein vaan pari tehtävää, kuten laukanvaihtoja ja erilaisia raviin ja takasin laukkaan- siirtymisiä. Hyvien ja aktiivisten laukka kierrosten jälkeen hiljensin raviin ja annoin vähän ohjaa, jotta Velmi sai ravata vähän pidemmällä ohjalla. Ravailujen jälkeen kävelin vielä hyvin molempiin suuntiin kenttää ympäri.

Tänään oltiin heti aamusta kentällä ja suunnitelmissa oli esteiden hyppyä. Velmillä on epäsopiva estesatula, (kuten jo yhdessä postauksessa kerroin) joten hyppäsin ilman satulaa. Ennen uuden sopivan satulan löytämistä aion jatkossakin hypätä joko ilman satulaa, taikka koulusatulalla.
Hyppäsin siis ponin selkään ja lähdin kävelemään kenttää ympäri. Tein käynnissä pari pysähdystä ja paljon ympyröitä ja muitakin voltteja samaan aikaan kun kuvaaja rakensi esteitä. Sisko laittoi kentälle yhden kavaletin ja pystyn. Ei taaskaan jaksettu panostaa esteisiin, mutta valittiin sopivia värejä ja kavaletissa on syksyisen värinen ruskea/kultainen puomi!
Kävelyjen jälkeen ravailin molempiin suuntiin eri tempoista ravia ja tein voltteja päätyihin, kulmiin, esteiden ympärille ja milloin minnekin. Tein myös muutamat kolmikaariset kiemuraurat molempiin suuntiin ennen laukan nostoa. Laukassa tein voltti- tehtävää (keskellä lyhyttä sivua voltti, voltin keskellä laukan nosto ja laukkaa toiselle lyhyelle sivulle, siellä voltti ja voltin keskellä siirtyminen raviin) Hyvien ja reippaiden laukka pätkien jälkeen aloin hyppäämään ensin pystyä ja sen jälkeen pari kertaa kavaletti. Otin Velmin voltille ja voltilla nostin laukan ja tein mahdollisimman hyvän lähestymisen pystylle. Saatiin tosi hyviä hyppyjä ja ihan hyviä lähestymisiä. Muutaman kerran Velmi taas kieltäytyi ja se oli taas ratsastaja vika. Oon kuitenkin tyytyväinen tähän hyppy kertaan ja saatiin vielä tosi kivoja kuviakin!

Näistä hyppy kuvista tuli tosi kivoja, varsinkin tästä ensimmäisestä: 
Tää näyttää kieltäytymiseltä mutta oikeasi Velmi vielä hyppäsi tän esteen, haha!

 
Kohdistus seikkailee...
 

Kompuroitiin myös tällä esteellä, mutta yli päästiin tästäkin:
 
Kun Velmin korvat ei osoittanut eteen päin missään kuvassa...

 
 
-Pilvi

2 kommenttia: