sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Hyvä poni!

Jo aamulla tuntui, että tänään olisi täydellinen päivä ottaa kuvia. Joten lähdettiin siskoni kanssa tallille heti aamupäivästä.
Kävelin Velmin kanssa alkukäynnit ja aloin ottamaan ohjia käteen. Yritin saada tuntumaa Velmiin vielä käynnissä ja tein muutamat pohkeenväistöt molempiin suuntiin. Hyvän käynnin jälkeen ravailin aluksi vähän pyytämättä mitään ja hetken ravailun jälkeen aloin ottamaan ponia kunnolla kuulolle.
   Menin ravissa aika paljon päätyympyrällä ja keskityin enimmäkseen siihen että Velmi tuntuisi mun alla hyvältä. Hyvien ravipätkien jälkeen oli hyvä nostaa laukka.
   Laukkasin ensin vasempaan suuntaan, koska se on yleensä Velmin huonompi suunta, mutta tänään Velmi olikin vasempaan kierrokseen vähän parempi. Laukkailin sopivasti vasempaan suuntaan ja vaihdoin oikeaan kierrokseen.
Velmi oli oikeassa suunnassa hieman nihkeä ja huomasin heti että sillä oli hieman jumissa selkä. Yritin saada Velmiä rennoksi ja loppua kohden Velmi alkoi tuntua heti paremmalta. Laukkailin oikeaan kierrokseen niin kauan että poni alkoi tuntua hyvältä ja kulki edes vähän niin kuin pyysin. Velmi oli huomattavasti kyllä laukassa jumissa eikä niska meinannut rentoutua millään.
   Ravailin vielä loppuravit pitkillä ohjilla ja annoin kävellä. En ratsastanut kun ihan rennosti, sillä eilen Velmillä hypättiin. Velmi oli tänään oikeastaan tosi hyvä!

-Pilvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti