keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Vihdoin taas tunnille

 
 
Muutama postaus taaksepäin kerroinkin jo, että mennään täältä läheiselle ratsastuskoululle tunnille Velmin kanssa muutaman kerran, niin eilen nyt sitten oltiin ensimmäisen kerran.
Meidän siis piti mennä viime viikollakin, mutta kun tosiaan ne hepat lähti karkuteille sillon pari päivää aikaisemmin, niin ei viitsittykään lähteä.

Meidän tunti alkoi 19.00 ja tallille lähdettiin pakkailemaan kamoja noin viiden maissa eli meillä oli hyvin aikaa harjailla hevosia ja laittaa kamoja kuntoon. Velmi oli ihan hämmästynyt kun tajus, että ei mennäkään ihan normaalisti maastoon, vaan suunnataan kopilla vanhalle tutulle ratsastuskoululle, jossa Velmi on joskus itsekin asustellut.

 
Lastattiin Kirppu-tamma ensin koppiin sillä Velmi on sellainen, että menee koppiin hyvin jos joku muu menee edellä, mutta yksin on aina vähän hankaluuksia.

Päästiin nopeasti perille ja oltiinkin perillä jossain puoli seitsemältä. Satuloitiin hevoset ja mentiin kävelemään viereiseen aitaukseen ennen tunnin alkua.
Tunti pidettiinkin maneesissa, jonka takia kuvista tuli (ilmiselvästi) huonompia mitä olisi kentällä tullut.
Maneesin pohja oli aika kova, ja kova pohja on huono Velmin jaloille, mutta ei kai ne pilalle mene yhdestä tunnista, jos sitten ensi kerralla päästäisiin kentälle!

Tunnilla Velmin ja Kirpun lisäksi oli ratsastuskoululta kaksi muuta hevosta Nolana ja Ransu (jotka ovat muuten erityisen kivat hevoset, mitä nyt olen niillä ratsastellut). Velmi ei erityisesti tuntemattomia hevosia katsellut eikä sitä oikeastaan ne edes kiinnostaneet joka olikin mulle suuri helpotus sillä olin varma, että Velmi ei keskity töihin ollenkaan vaan hirnuu vain muille hepoille, mutta ei onneksi! Velmi tekikin ihan innoissaan töitä, pieni tauko varmaan olikin ihan hyvä!

Tunnilla oltiin pääosin pääty ympyrällä ja tehtiin siinä erilaisia siirtymisiä sekä muita pikkujuttuja. Tehtiin paljon ravista käyntiin>pysähdys siirtymisiä ja pysähdyksestä raviin siirtymisiä pelkällä pohkeella napauttamisen avulla. Tehtiin samanlaisia siirtymisiä laukassa ja noi pysähdyksestä laukkaan siirtymiset onnistui tosi hyvin. Ne sujui myös ehkä siksi hyvin, koska oon myös kotitallilla harjoitellut niitä aika paljon. Ei tehty oikeastaan paljon muuta, siirtymiset varmaan oli tunnin aiheenakin!
Tunnin ongelmat oli ehdottomasti taas kantapää ja kantava käsi, en tiedä mikä siinä oikein on että mun kantapää on nykyään ihan kamala kun se ei meinaa pysyä alhaalla :D. Täytyy kiinnittää enemmän huomiota tuohon kantapäähän, mutta toi käden paikka taisi olla vain tämän tunnin murhe, toivottavasti.
Mulla meni eilen itseasiassa tosi hyvin Velmin kanssa!

(Pahoittelen erittäin paljon näistä kuvista, sillä en itsekään tykkää katsella huonolaatuisia kuvia, mutta halusin tehdä tästä silti postauksen.)
 

 
 
-Pilvi


6 kommenttia:

 1. Nää kuvat on ihan superhyvän laatusia maneesikuviksi! Hienon näköistä menoa teillä kahdella taas, on se Velmi vaan hieno ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja kiva kun jaksat kommentoida aktiivisesti! ❤

   Poista
 2. Meette velmin kanssa tosi hyvin!!

  VastaaPoista
 3. Koska taas postausta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kirjoittaa mahdollisimman pian, kunhan saan vaan kuvia :)

   Poista