sunnuntai 16. elokuuta 2015

Pitkillä ohjilla koulua

Huhhuh, tänään sitten vihdoin sain siskoni raahautumaan mukaan tallille kuvaamaan.
Eli suunnitelmissa oli tosi rento koulutuuppailu, ilman mitään kunnon treeniä.
Pääasiassa oli siis pitkät ohjat ja ponin rentouttaminen.
Aloitin siis tuttuun tapaan käynnillä, joka jatkui sitten molempiin suuntiin muutaman kierroksen, kenttää ympäri. Kävelin koko ajan pitkillä ohjilla, totta kai. Käynnin aikana yritin saada ponin hyvin kuulolle. Velmi oli vähän koko ajan sillä fiiliksellä että "saisinkos vaan mennä syömään ruohoa" eikä halunnut keskittyä ollenkaan. Kuitenkin hetken ajan päästä yhteistyö alkoi taas sujumaan paremmin.
Kävellyiden jälkeen ravailin taas pitkillä ohjilla, tehden voltteja sinne sun tänne. Molempiin suuntiin ravailun jälkeen otin ohjia enemmän käteen, mutta koska koko ratsastuksen idea oli pitkät ohjat, en ohjia kovin lyhyiksi laittanut. Jatkoin ravia lyhemmillä ohjilla ja kun ravissa saatiin ihan kehuttavia pätkiä aikaan, oli totta kai laukan vuoro. En laukannut sen kummemmin, kun eilen oli kuitenkin ollut pitkä maastolenkki + enemmän laukkaa. Tunnin lopuksi tehtiin ei niin onnistunutta pohkeenväistöä.
Velmi oli kuitenkin tänään tosi rento ratsastaa, joten oon siitä kyllä tosi ylpeä. 
 
Epäonnistunut väistö..
 
 
Äiti nappasi myös älyttömän söpön kuvan ponista:


-Pilvi

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia❤️! Ja kiva postaus, jälleen kerran❤️

  VastaaPoista
 2. Pienenä vinkkinä väistöihin:) : ponin nenä meno suuntaan ja asetus myös ( en suosittele pitkiä ohjia väistöjen ajaksi ) ja vahva vastakkainen pohje +pidä poni mahdollisimman suorana:) hauskoja treenejä teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiedän nää "ohjeet" kyllä. :) Poni vaan on jotenkin jumissa aina, niin sillä ei liiku takapää väistöissä lähes ollenkaan mukana, joten siksi väistötkin näyttää välillä tältä, ristiriitaista. Välillä myös poni rupee nopeennuttamaan vauhtia eikä työskentele ollenkaan vaan "luistaa" alta pois, mistä johtuu tää pään kääntyminen, kiitos kuitekin vinkeistä sulle! ❤

   Poista